Gadó Gábor

Tovább

Az Alkotmánybíróság (Ab) április 19-én hozott ítélete kimondta: nem Alaptörvény-ellenes a választási eljárási törvénynek az a rendelkezése, amely miközben a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező – ám a szavazás napján külföldön tartózkodó – választópolgárnak nem biztosítja voksa levélben való leadását, az állandó lakcímmel nem rendelkező külhoni magyaroknak megadja ezt a jogot.

Tovább

Tovább

Tovább

Balog Zoltán viselkedése is okkal váltott ki csodálkozást: a frankfurti Hayek Klubban az Európát úgymond elözönlő migránsokról szólva – talán maga sem tudta miként – egyszer csak áldozatokról, szenvedő emberekről kezdett beszélni, ahelyett, hogy a kulturális homogenitásra vonatkozó orbáni nézeteket hirdette volna liberális hallgatóságának. 

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Az RTL Klub jogászai könnyen kideríthették, hogy a sajtófőnök levele – tartalmát, funkcióját tekintve – fölért egy szabadságjogot sújtó hatósági határozattal. Az SI./204-1/2015. számú irat ugyanis olyan közjogi döntést helyettesített, amely egy, az érintett (eljárás alá vont) társaság számára nélkülözhetetlen jogosultságot függesztett fel.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2023