Darvas Béla

Tovább

Nem hiszek a plecsnikben, afféle szűkmarkú önjutalmazó vagyok. Három kitüntetést kaptam életemben, s az egyiket a Wikipédia is nyilvántartja. Zománcozott ezüst, amivel pénz nem járt, de amiért megállítottak a kedves ellenfeleim, és gratuláltak. Értetlenül bámultam őket azt mérlegelve, hogy mi a motiváció. Szóval köszönöm, ebből a termékből már egy életre megkaptam, ami járhat nekem. Itt porosodnak, két hatalmas érem és egy csicsás kitűző, amit még próbaképpen sem tűztem fel. Nem hálátlanság akar ez a részemről lenni, csak tettem ezekért. Régóta kísért egy tanács – amelyet az irodalomtanáromtól kaptam –, úgy szólt, hogy nem szerencsés, ha a spájzban a nagyi kajszibefőttjét partvissal lekotorjuk, mert általában szétloccsan a kövön, és az üvegszilánk lesz az összetételében a meghatározó.

Tovább

Tovább

Orbán Viktor nyerőembere volt, átlavírozta a környezetvédelmit a vidékfejlesztési csúcsminisztériumba. Aztán mennie kellett. Most a minisztérium csak egy főosztály, hajdani vezető munkatársai szétszéledtek. A maradék hallgat, igyekszik észrevétlen maradni. Illés Zoltán kikerült a párt periferiájára, bár most ösztöndíjjal az Egyesült Államokban dolgozik, aztán szeptemberben hazajön a Közép-európai Egyetemre, ha az még itt lesz egyáltalán, és nem Bécsben. Változik minden, csak valahogy ez a hazai mélyröpülés nem. Nem kivételek ez alól a megboldogult baloldali kormányok sem.

Tovább

A multik a hunyók kommunikálja a karcagi expolgármesterünk, akikért persze én nem igazán aggódhatok. A növényvédő szerekkel kapcsolatos írásaim (éppen az ÉS-ben jelentek meg) miatt hajdanán persona non grata-nak is nyilvánítottak, vagyis most ereszkedetten nézhetem azt, hogy megtépik őket.

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

Tovább

• Georg Klein: Szilárd Leó tízparancsolata. Fordította Kúnos Linda

Tovább

Tovább

Tovább

Dominóteóriák a Magyar Tudományos Akadémiáról

Tovább

Tovább

Tovább
Élet és Irodalom 2021