Krumplistészta

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.

A hagymát egy percre se merjem magára hagyni, mert talán még a végén nagy magányában (és a forró olajban) meg talál barnulni, és mire felnézek az egypercesekből, talán még két perc is eltelik, és akkor már késő – figyelmeztetett előre anyám –, a hagyma megég, megkeseredik az olajjal együtt, aztán mehetek ki elásni a kert végébe, felpattanhatok a biciklire, hogy a Kati zöldségesbe tekerjek a szakadó hóesésben, ahol felmarkolok egy újabb adag hagymaáldozatot, és közben átkozom Örkényt, hogy nem figyelmeztetett előre, miszerint hagymadinsztelés közben óvatosan fogyasszam a novelláit. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024