Amit kimondok, örökre ottmarad

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.

A sarokban egy mondatot találok. Apró mondat, halkan mondhatták. Leporolom, évtizedek óta a sarokban gubbaszthat. Az nem úgy volt. Ki mondhatta ilyen halkan? Anyósom teát tölt. Folyamatosan beszél, nehéz meghallani a lényeget. Amikor először jöttem el ide, még a férjem barátnőjeként, feltűnt, hogy a lakás tele van tömve mondatokkal. Az ajtóban szinte kiömlöttek rám a lakásból a mondatok. Persze gangos bérházak esetén a legtöbb lakásban a kamra legfelső polca is tele van, de anyósomnál máshogy volt tele. Friss mondatok voltak, harminc-negyvenéves mondatok. Az utóbbi évtizedekben beszélték tele a lakást, beszélte tele anyósom. Persze az utóbbi években, amióta a férjem és a bátyjai nem laknak itt, alig teltek a szekrények.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
Élet és Irodalom 2024