Pecsvörk

MŰBÍRÁLAT - TÁNC - LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.

► Lia Rodrigues: Encantado – Trafó

Rodrigues lockdown alatt készült Encantado (Bűvölet) című egyórás koreográfiája, mely a Trafó évadzáró vendégjátékaként érkezett Budapestre, egy roppant színes, vérbő és életigenlő alkotás. Annak ellenére az, hogy ennek az életigenlő színességnek a valódi – a brazil rögvalóba kapaszkodó – gyökere paradoxmód nagyon is fekete: társadalmi egyenlőtlenségek, rasszizmus, nélkülözés, bandaháborúk… Amin felülemelkedni, sőt felülkerekedni (ha csak lélekben vagy képzetletben is) már eleve valami elmondhatatlanul mélyről jövő optimizmusra és túlélési ösztönre vall.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
Élet és Irodalom 2024