Setét randevú

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Az üvegszemű lányt ismerem látásból, ő meg engem nem, legalábbis nem látásból. Milyen lehetek a szagom, a lélegezetem, a zörejem alapján. Erre kíváncsi lennék. Vonszolom magam a melegben a pad felé, párolódom. A lány mindig ott ül, ezen a padon, a park elhanyagolt részén, a lábával kalimpál, forró és sűrű a levegő, mint az aszfalt. Nem tudom, mi a dátum, még az év se jut az eszembe, kiveszem a zsebemből a kavicsomat, szopogatom, van valami mellékíze. Tegnap még jó volt, talán penészedik, tud egy kavics rohadni? A lány betelik a lóbálással, leteszi a lábát, felém szagol. Fintorog. Felismert? Leülök mellé. Pisilnem kell, igaza volt Dénesnek, katasztrófa megelőző egy palackot kell tartani a nadrágban. Visszatartom egy darabig, aztán meglátom, nem tervezek semmit, izzadok, mit is keresek itt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 32. szám, 2023. augusztus 11.
LXVI. évfolyam, 4. szám, 2022. január 28.
LVIII. évfolyam, 13. szám, 2014. március 28.
Élet és Irodalom 2024