Minden más elolvad

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Az udvaron Mór, Albin és Emil buzgón pakolják le a szekeret. Szerén és Zseni hátrébb üvegeket mosnak. A demizsonokból a bort és a pálinkát Kóbi tölti át a tiszta üvegpalackokba. Rám kiabál, hogy fussak a boltba. A bolt udvari bejárata már nyitva áll, fellépkedek a három, magas lépcsőfokon. Fehér liliomszál, ugorj a Dunába, énekeltük Matilddal, és a lépcsőről ugráltunk, versenyeztünk, ki tud távolabbra. Munkához látok, mindjárt jönnek a keresztény népek a miséikről, és a férfiak ilyenkor betérnek hozzánk az italboltba. Vasárnap a legjobb napunk, ezt Kóbitól tudom. A templomunkba mi már tegnap elmentünk. Ezt is Kóbi mondja így mostanság, hogy a templom. Apánk még zsinagógát mondott. Hogy szerettem a régi szombatokon, amikor délután Matild nővérem olvasott fel nekem a friss újságokból vagy az új könyvekből, közben hozzábújtam, és az ujjaim közt tekergettem a puha, fekete fonatait.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 49. szám, 2023. december 8.
LXVII. évfolyam, 3. szám, 2023. január 20.
LXVI. évfolyam, 24. szám, 2022. június 17.
Élet és Irodalom 2024