Csütörtökön megyünk a fürdőbe

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Juli hol jár óvódába, hol nem. Én nem járok óvódába, pedig már nagycsoportos lennék. Nem mehetek, mert anyuka nem dolgozik. Edit anyukája a ruhagyárban, Marika szülei a konzervgyárban dolgoznak, ők lehetnek óvódások. Klárinak a legjobb, mert neki nincs apukája, nem is volt soha, és az anyukája önkiszolgáló ábécében pénztáros. Amikor jön haza a munkából, mindig megcsodálom az ablakból. Szépen feltupírozott haját alig éri át a selyemkendő, amit pici masnival köt meg az álla alatt. Rövid kötött kabátkákat hord, hol világoskéket, hol halvány zöldet, szűk szoknyájában kecsesen tipeg, a magassarkúja kopog, egyik karján ridikül van, másik kezében horgolt szatyorban hozza haza a vacsorának valót. Az ablakból látom, hogy zsemlét, tejet hoz, és alma piroslik ki a horgolás mintája közt. A szatyrot anyukám horgolta színes rafiából, Klári anyukájáé kék színű. Anyuka másoknak is horgol szatyrot, nemcsak nekünk, és ruhákat is alakít át. Ha lefogy valaki, akkor bekarcsúsítja a blúzát, ha meghízik, akkor kiengedi derékban a szoknyát, és kész. Ezzel van egy kis mellékkeresete, ezt apuka megengedi.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 18. szám, 2023. május 5.
LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
Élet és Irodalom 2024