Zsinagóga és hagyomány

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Varga Papi László: Az örök reménység temploma. A szegedi újzsinagóga szimbólumai és hagyományai. Szeged, 2024, szerzői kiadás, 318 oldal, 9900 Ft

Az örök reménység temploma gazdag anyagú, vizuális dokumentumokkal, például rajzokkal, színes fotókkal is sokoldalúan megtámogatott könyv. Aki a zsidó hagyomány világában kíván tájékozódni és a szegedi zsinagóga jellegzetességeire is kíváncsi, bevezető olvasmányként haszonnal forgathatja. És – egyáltalán nem mellékesen – Varga Papi László „tanulási folyamatának” más számára is tanulságos eredményeibe is beletekinthet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXIV. évfolyam, 23. szám, 2020. június 5.
LXIII. évfolyam, 39. szám, 2019. szeptember 27.
Élet és Irodalom 2024