Lázár Zsófi, de messze vagy

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Lázár Zsófia: Ne vedd el tőlem az eget. Gingko Kiadó, Gödöllő, 2023, 190 oldal, 4790 Ft

Emlékek jönnek, mennek, látszólag szertelenül, de mégsem. A történetdarabkák végül történetekké lesznek. A jelenben, a múltban, sőt: az álmokban is. A múltból az apa, az anya, a nagymama, és szőke kishúga, Fruzsina elevenednek meg. Apja alakjához nagyon lázáros, szinte anekdotikus sztorik kötődnek. Kár lenne, ha felejtődnének. Anyja emlékét engesztelő szeretettel öleli át. Szinte semmiben nem értettek egyet. Talán rosszul szerették egymást.  Amikor a professzor anya Zrínyiről és Tassóról írt, reggelire Tasso volt, vacsorára Zrínyi, ebédidőben verte az írógépet. Ma jobban megértené őt, talán sajnálná is, a hiánya hét éve fáj.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXVI. évfolyam, 12. szám, 2022. március 25.
Élet és Irodalom 2024