Jegyzeteim elfelejtett dolgokról

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

A gyerekkezem. A huszonnyolcas lábam. A cipőim. A télikabátom. Vagy a nyári. Biztos volt nyári kabátom is. Ahogy azt mondják, vegyem fel, mert hűvös van. A hajam színe, tizenöt éves korom óta festem. Az óvónéni neve, biztos Kati vagy Mari, esetleg Andi néni. Egyik se jön a számra. Kriszti néni? A kis- és nagycsoport. Katica, süni, vagy valami hasonló. Az ovis szerelmem neve. Maga az ovis szerelmem. Az ovis szerelmemre emlékeznem kellene, ugye. Akkor őt kihúzom, nem emlékezhetek arra, aki nem létezik. A lányoknak volt szerelme, mindenkinek ugyanaz, valaki elkezdte, és a többiek folytatták, azt hitték, őt kell szeretni, gyerünk, csajok, itt a Dani. Azt akartam, hogy nekem is a Dani, de nem sikerült beleszeretni. Ahogy értem jönnek az oviba és az iskolába, amíg még értem kellett jönni. Ki jön értem. Ahogy megyünk haza, ki ment előre, hol álltam, amíg valaki kinyitotta a bejárati ajtót, az anyám vagy az apám, néha talán a nagymamám. Az ajtók előtti ácsorgás.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 29. szám, 2024. július 19.
LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
Élet és Irodalom 2024