Kezd bőbeszédű lenni

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 25. szám, 2024. június 21.

Markó Béla: Autóbusz Kufsteinba. Kalligram Kiadó, Budapest, 2024, 128 oldal, 3990 Ft

Markó Béla könyveinek száma túllépte már a hetvenet, és ebből legalább ötven a verseskötet. Ha ebből az ötvenből levonjuk a válogatásköteteket és esetleg a gyerekverseket is, akkor is harminc körül járunk, ami olyan életművekkel állítható mennyiségi párhuzamba, mint például a közmondásosan „hosszú” Tandori Dezső – akit a rövid emberi életben csak keveseknek sikerült követnie. Az ilyen nagy termékenység mindig gyanús, hiszen aligha hihető, hogy szinte napi rendszerességgel ír valaki közlésre érdemes verset, és ezek mindegyikét közölni is akarja. De ez még csak gyanú, ezért érdemes a konkrét verseket megnézni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 28. szám, 2024. július 12.
LXVII. évfolyam, 43. szám, 2023. október 27.
LXVII. évfolyam, 23. szám, 2023. június 9.
Élet és Irodalom 2024