Figurák, vitrinben

KÖNYVKRITIKA - KÖVETÉSI TÁVOLSÁG - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

► Láng Orsolya: Ház, délután. Prae Kiadó – Lector Kiadó, Budapest–Marosvásárhely, 2024, 90 oldal, 3490 Ft

A kötet anyaga nincs ciklusokba rendezve, s erre nincs is szükség, mert egy rendkívül egységes, kimunkált, de egyáltalán nem egysíkú versvilággal találkozunk, a kötetkompozíció többletjelentésének erőltetése nélkül. A művek finom párbeszédben állnak egymással, amolyan halk duruzsolás formájában. Az imént tárgyalt nyitómű és a kötet vége felé elhelyezett Életpályamodell érzékelteti leginkább, hogy a művek elrendezése azért nagyon is átgondolt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 28. szám, 2024. július 12.
LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
Élet és Irodalom 2024