Mazsolás füzet

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Havas Juli: Papírbabák. Regény. Kalligram Kiadó, Budapest, 2024, 358 oldal, 4500 Ft

Mindeközben a Papírbabák egyáltalán nem szomorú vagy lehangoló könyv. Sok derűvel és szelíd iróniával, öniróniával van megírva. Az említett női szereplők idősödve is példamutató módon harcolnak érte vagy dolgoznak rajta, hogy megnyerjék az életút-meccset. A mazsolás füzetet új meg új boldogságmorzsák gazdagítják. A könyvet pedig mindvégig jó érzés olvasni, beleértve a gyomorforgató vagy szívsajdító epizódokat is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
Élet és Irodalom 2024