Seholsincs otthon

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Hegedüs Vera: Mondass egy misét értem. Kalligram Kiadó, Budapest, 2024, 152 oldal, 3990 Ft

Strukturálisan mégis működik egy, a novellákat működtető kód: a történetek befejezése sokszor termékeny homályban marad, mert az igazság véletlenek és a kiszámíthatatlannak látszó dolgok beláthatatlan összjátéka. Az egyéni történetek felszámolódnak, kollektív történetek léteznek, különböző aspektusokból. Az emlékezés ennek fontos alakzata, ami a köteten keresztül a fikciós és a történelmi emlékezet összejátszásában új alternatív helyszínt és időt teremt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 12. szám, 2022. március 25.
Élet és Irodalom 2024