Halálhörgés, vigalom

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Cserna-Szabó András: Az utolsó magyarok – nemmegírt történetek. Helikon Kiadó, Budapest, 2024, 272 oldal, 4499 Ft

Ezekben az írásokban minden mindennel összeér, minden mindennel kapcsolatba hozható: az egyetemes történelem és az egyéni vagy személyes családtörténet szálai ezer és ezer csomó révén gubancolódnak össze. Például a Családom és egyéb hullafajták című írás első fele az író egyik ükapjának az öccséről szól, aki az első világháborúban századosként harcolt, majd orosz hadifogságba esett, és tragikus véget ért: lefejezték. Míg az írás másik fele Szentestől Budapesten és Egeren át Hollywoodig rajzolja meg egy érdekes családtörténeti adalék romantikus és kalandos ívét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
LXVII. évfolyam, 42. szám, 2023. október 20.
Élet és Irodalom 2024