Baku felé

PÁRATLAN OLDAL - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

A magyar külügyminiszter bakui útja elején leruccant Pápára. Gépe leszállt a helyi katonai repülőtéren, majd rövid beszélgetést folytatott a város fideszes polgármesterével és országgyűlési képviselőjével. A helyi média nem árult el semmit a tárgyalás tartalmáról, csak egy képet közölt a három politikusról és egy tálca aprósüteményről.
Ha emlékezetünkbe idézzük a külügyminiszter mostani útjait, gondolhatjuk, hogy a Minszk–Baku–Szentpétervár háromszöget egy harkivi vagy kijevi kitérővel könnyen lehetett volna négyszöggé alakítani, de kormányunk tagjainak a legfontosabbak mi, magyarok vagyunk, legyen tehát Pápa. Hogy mi volt annyira fontos, hogy nem lehetett telefonon elintézni, arról számos találgatás terjedt el városszerte. Egyesek szerint maradt a múltkori kínai államfői látogatásról egy kis szuvenír, annak kerestek méltó helyet. Tudni vélik: akkumulátorgyár épül Pápán, éppen a vasútállomással szemben.
Kormányunk nem akarta a jó hírt rögtön a sajtó orrára kötni, elég lesz azt megtudni a választás után is. Hadd legyen meglepetés.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 29. szám, 2024. július 19.
LXVIII. évfolyam, 28. szám, 2024. július 12.
LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.
Élet és Irodalom 2024