Szenvedélyes élettárgyalások

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Kardos András: Ellenfényben Valamivel. Tanulmányok, esszék, kritikák. Kalligram Kiadó, Budapest, 2024, 420 oldal, 4990 Ft

A kötet a bevezetőt követően négy részből áll. Íme, a fejezetcímek és az alájuk tartozó írások általam összefoglalt kérdései: 1. A barátságról (Mitől barátság a barátság?) 2. A gombócgondolkodó (Lukács miért akadt meg a párthatalom torkán?) 3. Morális skizofrénia (Miben áll a Pándi-tragédia? – utóiratként a szerzőnek az apjáról, Pándi Pálról szóló, a Teherpróba című könyvben olvasható írásához.) 4. A Theatrum Theologicum formaproblémái (ez tizenegy kritikát vagy portrévázlatot ölel fel; kérdése: Milyen formaproblémákban ütköznek ki a történelmi egzisztálás krízispontjai?).

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 26. szám, 2024. június 28.
LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.
Élet és Irodalom 2024