Az életrajz lerombolása

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Krusovszky Dénes: Életrajzi kísérletek. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2024, 96 oldal, 3499 Ft

Ahogy azt a cím is sejteti, izgalmas formai kísérletezés zajlik a kötetben: az Életrajzi kísérletek három ciklusból áll, amelyek nem egymást követik, hanem ömlesztve kerültek be (vizuális jelzések mutatják meg, melyik hova tartozik), így a szövegek könnyebben párbeszédbe lépnek egymással. Emellett más poétikai játék is akad, az Előszó című költemény például a kötet legvégére került, de van jó néhány az avantgárdra hajazó, vizuális szempontból izgalmas vers is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
Élet és Irodalom 2024