Szabadabb dolog

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Egressy Zoltán: Kettesével a lépcsőn. Helikon Kiadó, Budapest, 2024, 352 oldal, 4999 Ft

A színházhoz való kötődés visszaköszön Egressy Zoltán prózai munkáiban is. A Kettesével a lépcsőn a negyedik novelláskötete, az előző (Júlialepke, Európa, 2017) monológokat tartalmaz, és ebben a mostani könyvben is bőven olvashatunk egyes szám első személyű narrációban megszólaló elbeszéléseket, úgy, hogy az ember szinte hallja közben a színész hangját. A kötet öt ciklusa közül az elsőben kizárólag ilyeneket találunk, de a többiben is gyakori ez a fajta elbeszélői horizont, ami erősíti a személyességet és a szubjektív látásmódot.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024