Ahol keresztet vet az ördög

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.

Magyary Ágnes: Az örök székely. Magvető Könyvkiadó, Budapest, 2024, 290 oldal, 4499 Ft

A biciklis idegen, aki Szádeczky Pál néven mutatkozik be, szintén járja a maga útját. A családja becsületéért megy, kutat, közben menekül, nem akar Sárival lenni többet. Mert Sári „egy bóvli”, nagymama tudja, tudja Pál is, és most végre erőt vett magán. Na, nem annyira, hogy kitegye, de annyira igen, hogy lelépjen. Sári azonban, ahogy Pál előre sejtette, nem hagyja annyiban a nagy menekülést, a férfi után megy. Olyan robajjal trappol utána, hogy fel sem tűnik neki, hogy a faluban, ahová érkezett, megállt az idő.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
LXVII. évfolyam, 42. szám, 2023. október 20.
Élet és Irodalom 2024