No demokrácia, no piac

PUBLICISZTIKA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

Néha elfog az aggodalom, hogy bennem a hiba, ha olyan viselkedésmódokat várok el politikusoktól, köztük ellenzékiektől, amik szabad berendezkedésű országban normálisnak számítanának. Önérzet, a demokrácia iránti elkötelezettség, a feldühödés képessége.
Ilyen élményem volt, miután az úgynevezett köztelevízió úgynevezett vitájában 1:08 tájékán az egyik műsorvezető bejelentette: a tizenegy EP-listavezető, illetve delegált fejenként két percet kap arra, hogy vagy a mezőgazdaságról, vagy „a demokráciáról, a jogállamról” beszéljen, vagy mindkettőről.

 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
Élet és Irodalom 2024