Köd előttem

MŰBÍRÁLAT - FOTOGRÁFIA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

► Szesztay Csanád Shortcuts című kiállítása június 23-ig látható a Massolit Books & Caféban.

A szétgraffitizett falak, a designerboltok és a nem túl drága kocsmák között megbújik egy különleges hangulatú könyvesbolt a pesti zsidónegyedben, a Nagy Diófa utcában. A Massolit Books & Caféban hétköznap délelőtt is nagy a nyüzsgés, főleg külföldiek állnak sorba sütiért vagy kávéért, és nézegetik a kínálatot. Le kell beszélnem magam a jegyzetfüzetekről, képeslapokról (van már otthon elég), az angol nyelvű művészeti albumokról, és arról, hogy összebarátkozzak a vendégkör kutyáival. A Massolit fő profilja az idegen nyelvű antikvár kiadványok, a nehezen fellelhető tudományos és szépirodalmi különlegességek értékesítése, emellett pedig – csakúgy mint a Krakkóban található nagy testvére – otthont ad különböző kulturális eseményeknek. A pesti kultúrkávézóban jelenleg a lengyel képregényművész, Michał Śledziński munkái kaptak helyet, a pult mellől nyíló teremben pedig Szesztay Csanád Shortcuts című fotókiállítását láthatjuk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
Élet és Irodalom 2024