Voltaire-t nem börtönözzük be

Sartre kontra De Gaulle

FEUILLETON - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

A hatvanas években Sartre Franciaország határain kívül a legnagyobb gondolkodó státusát vívta ki magának, ami politikai ellenfeleit joggal nyugtalanította. 1960–62-ben, Algéria függetlenné válásának utolsó két évében, az író Sartre átadja helyét az utazó-politikus Sartre-nak. Kubában Castróval, Moszkvában Hruscsovval, Belgrádban Titóval, találkozik. De Gaulle felméri Sartre tekintélyét, és kesztyűs kézzel bánik vele annak nyíltan ellenséges magatartása dacára.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 42. szám, 2023. október 20.
LXVII. évfolyam, 27. szám, 2023. július 7.
LXVI. évfolyam, 50. szám, 2022. december 16.
Élet és Irodalom 2024