Víziók a hetvenes évekből

„A művészet életforma, és az életforma maga is művészet”

GALÉRIA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

► Elhangzott ef Zámbó István kiállításának megnyitóján, Szentendre, Vincze Papírmerítő Műhely. Lapszámunk képeit a tárlat anyagából válogattuk.

Ha alkotói vitalitásra, kimeríthetetlen képcsinálási vágyra gondolok, akkor mindig ef Zámbó István jut eszembe, ő mindezen életelixírek örökös birtokosa. Ha megcsörgetem telefonon vagy összefutunk valahol, mindig ugyanazzal a lelkesedéssel mesél aktuális munkáiról, jövés-menéseiről, zenekari próbáiról és egyszerre minimum öt helyszínhez kötődő sürgető teendőiről. Jön-megy, vele együtt áramlik az életöröm, a régi és a legújabb sztorik hihetetlen egyvelege, a gyermeki rácsodálkozás derűje, a művészet megtörhetetlen energiája. Ő valahol rátalált az örök ifjúság forrására, csak nagy bölcsen nem árulja el senkinek a pontos helyet, így mi csak kulloghatunk a nyomában az évek súlya alatt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024