Droidika és darált hús

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

A polgármesterrel ülök egy vitorlás hajón, meg tíz droidikával. Megyünk megtámadni egy Gyűrűk Urás szörnyet, tüzes ördögszerű izé, nem emlékszem a nevére. Hirtelen egy lépcsőházba kerülünk, kezünkben lőfegyver, függőlegesen tartjuk két kézzel, ha tiszta a terep, intünk a többieknek, hogy jöhetnek. Meglátjuk a szörnyet, a többiek lövöldözni kezdenek, én a sarokban szoptatok egy fekete macskát. Nagyrészt mesehősök, influenszerek vagy politikusok szerepelnek az álmaimban, a barátaim egyre ritkábban bukkannak fel. Andris kelt, szerinte ráfeküdtem a gyerekre szoptatás közben. Rémülten mutatok a párnára, hát ott fekszik, simogatni kezdem a párnán a babát, aki, mint kiderült, csak egy fekete takaró. A baba a saját ágyában alszik.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024