Megint a spájzban vannak

Frész Ferenccel beszélget Kardos Ernő

INTERJÚ - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

Röviddel Ukrajna megtámadása előtt, 2022 januárjában orosz hekkerek támadták meg és törték fel a magyar Külügyminisztérium kommunikációs csatornáit. Bár az eseményről Szijjártó Péter tudott, mégis kampányhazugságnak nevezte azt. Pedig a támadás következtében a rendszer teljes mértékben kompromittálódott, még a legmagasabb jogosultságú fiókokat is feltörték az oroszok. Az egykori nemzetbiztonsági főtiszt, Buda Péter szerint irtózatos mennyiségű adathoz fértek hozzá az orosz hekkerek. Vagyis azok, akik pár héttel az Ukrajna ellen indított agresszió előtt a magyar hálózaton keresztül a NATO információs hálózatát is megtámadták. A magyar kibervédelem megszervezője és egykori irányítója, Frész Ferenc úgy látja, hogy a magyar politikusok azért kezelték rosszul az ügyet, mert fogalmuk sincs, hogy mi történik a kibertérben.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.
Élet és Irodalom 2024