Fizika-tézé

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

Délután a Bimbó magához hívatott. A fizika tanáriban ült egyedül az asztalánál, valamit nagyon írt, fel sem nézett rám, amikor megérkeztem.
– Mikor írod meg a fizika témazárót?
– Mikor tudom?
– Holnap?
– Nem kaphatnék egy kis haladékot?
Abbahagyta az írást, felnézett.
– De miért hiszed te magad különbnek a többieknél? Nekik volt haladékuk? Két hete megírták a tézét. Neked miért jár haladék? Kettesre állsz, Imre! – már kiabált, teljesen idegben volt – Nincs haladék! Holnap megírod a témazárót a hetedik órában. Csak miattad bent maradok. Egyszer majd visszafizeted mások túlóráit, szívességeit, idegeit! Nem nekem, majd a gyerekeidnek, vagy ha ne adj isten tanár leszel, ami nem leszel, akkor a diákjaidnak! Szevasz!
Kóláék ott ültek a Jedlikben a szokott helyen.
– Nincs jó kedved, Pika. Mi a fasz van veled?
– Bimbó kiborult. Holnap tézét kell írnom.
– És Andi?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVI. évfolyam, 37. szám, 2022. szeptember 16.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
Élet és Irodalom 2024