Ilyenkor harap a krokodil

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.

De nem bánta meg, hogy eddig húzta, hógyisne, nem olyan fából faragták, mégsem lehet akárkinek szülni, csak úgy, egy ki tudja, milyen embernek, minden férfi egy pótanyát akar, vagy egy játékszert, a lényeg mindkét esetben gyermekded kötődés, már ha van kötődés, ki kellett bekkelni, hogy végre igazi társat találjon, szellemileg és testileg is, és aláírja, lehet, hogy kissé sok idő ment el a megfelelő alany kiválasztásával, talán túl sokat tökörészett el az életéből. Nem baj, a nagy eszével kompenzálja, hogy idős anyuka lett belőle. Most is itt van vele ez a harmincas anyuka, a lány ovis társának az anyja, kicsit bárgyú ugyan, nem túl sok véleménye van az ő szép gondolataival szemben, de a gyerekeik szeretik egymást, és illedelmesen tud hallgatni, már-már értelmesen, és ez pont elég is a negyvenes anyukának ezen a balatoni nyaraláson. Ő mindenhez ért, mindennek utána olvasott, minden orvost és tanulmányt jól ismer, egy agytröszt anyuka, a másik pedig a fiatal, lassúcska, csendes. Ez a szerepleosztás.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
LXVIII. évfolyam, 1. szám, 2024. január 5.
Élet és Irodalom 2024