Művészduó akt-párjai

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.

Az egész 2015-ben indult, amikor Roman Gilz (sz. 1970) élvonalbeli erotikus fotósnak e-mailt írt Gordan Nikolić (sz. 1968), akit az ún. „drasztikus művészet” képviselőjeként ismertek: „Csodálom a fotóidat, és szeretném megrongálni őket.” Így lettek a makulátlan aktfelvételek átfestés, roncsolás, karcolás martalékaivá, és barátságuk 2018-tól GOTT&GILZ márkanévvé. A művészduó kollaborálása rombolás helyett kölcsönös kreativitást eredményezett sokféle médiafelületen, és nemcsak önreklámozásnak vált be, hanem erkölcsi-anyagi sikerrel is járt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 29. szám, 2024. július 19.
LXVIII. évfolyam, 28. szám, 2024. július 12.
LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.
Élet és Irodalom 2024