AZ SZFE autonómia- harcának története

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.

Upor László: Majdnem lehetetlen. Tea Kiadó, Budapest, 2024, 391 oldal, 4790 Ft

Hazataláltam a könyvben, mikor nem is kerestem. Nem vonzott be azonnal a lázadás és a térfoglalás, amit a könyv boncolgat. Sőt, bár elmentem az egyik rendezvényükre, én is a fanyalgók közé tartoztam. Olvasópróbát láttam. Pedig nem erről volt szó, hanem szabadságu(n)k széljegyzeteiről. Mit kíván az önbecsülésünk? Külső felügyeletet? Újkori okosság, ami 2020-ban úgy harapódzott el az egyetemeinken és a már korábban elkerített alapítványokban, mint szikrától a nádas tüze. Egyedül a Színház- és Filmművészeti Egyetem állt ellen a hatalomnak, a többiek cenzúrázták a gondolataikat. Ki hagyott mára nyomot?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.
LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 17. szám, 2024. április 26.
Élet és Irodalom 2024