Beavatva

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.

Háy János: Boldog boldogtalan. Európa Könyvkiadó, Budapest, 2024, 460 oldal, 5499 Ft

Amikor megindul egy történeti szál, amit követni lehet, akkor az író filozofálgatásokba kezd, vagy előre ugrik, vagy hátra, vagy csak úgy ugrál, mert épp ahhoz van kedve. Lerázza magáról az olvasói figyelmet, minden pillanatban emlékeztetve arra, hogy ez a regény annyira más, mint a többi, hogy eltér a megszokottól, közben meg nem tér el, mert arról szól, amiről úgy amúgy az élet szól. Szerelmek, házasságok, szakítások, megcsalások, napi szöszölések, piac, jógaóra, pszichológus, tompító és élénkítő szerek és kapcsolatok. A popkultúra is ott van a sorok közt, külön szórakozás lehet úgy olvasni a könyvet, hogy direkt keressük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
LXVII. évfolyam, 42. szám, 2023. október 20.
Élet és Irodalom 2024