A lélek tükre

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.

Említettem már korábbi írásaimban, hogy számtalanszor deklarálták a festé­szet halálát az egyetemes művészettörténet során. A dadaisták, a pop-art és a performance-művészet, hogy csak néhányat említsünk, különböző okokból, hol a társadalmi rend vagy az elit­iz­mus kritikájaként, a kapitalizmus vagy az emberi birtoklásvágy torlaszaként sokszor kimondta lesújtó ítéletét a szépművészetek három legrégebbi pillérének egyikeként emlegetett festé­szet felett (az ókori görögök az építészet-szobrászat-festészet hármasságban határozták meg a szépművészetet). E mozgalmak­nak és műfajoknak mind van létjogosultságuk, örökségük és jelenlétük fontos tényező a kortárs képzőművészetben, de a festészet azóta is él és virul, köszöni szépen, jól érzi magát

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
Élet és Irodalom 2024