Batthyány tér M

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.

„Eddi tudta, hogyan kell hízelegni. Én viszont azt tudtam, hogy ha belekezdek az időkezelési problémájának a taglalásába, és abba, mit lehetne tenni ellene, mindent be fog vetni, hogy eltereljen a témától. Azt pedig megint csak ő tudta, ösztönös hozzáértéssel, hogy mivel lehet a leghatékonyabban elterelni. Tehát belekezdtem. Aztán hagytam, hogy ledöntsön a padlóra, és időkezelésről nem beszéltünk többet aznap este.
Pár nap múlva az eset megismétlődött, azzal az eltéréssel, hogy ezúttal a nem a padlóra, hanem a konyhapultra, de ez a részlet a téma szempontjából totál érdektelen, csak a fürdés volt a fontos, és a Batthyány tér.
– Úton – írtam neki, amikor elindultam.
– Hol jársz? – érdeklődött Eddi.
– Még a buszra várok.”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 9. szám, 2023. március 3.
LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.
LXVI. évfolyam, 17. szám, 2022. április 29.
Élet és Irodalom 2024