Bontási kísérlet

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.

Légrádi Gergely: Falaink. Kalligram Kiadó, Budapest, 2024, 216 oldal, 3990 Ft

A Falainkban két, egymást váltogató, összefonódó szólamot hallunk, az anyáét és a kisfiáét. (Egy gyerek persze nem beszél így. Írói bravúr, hogy a szöveg mégis hiteles.) Nincs nevük, az anya soha nem szólítja a nevén a saját szülöttét. Több hónap, egy egész könyv telik el, amíg mindketten eljutnak egy lényegi felismeréshez, ahonnan talán tovább tudnak lépni  ̶  együtt akár, ami nagyon fontos lenne. Addig mindketten falépítéssel vannak elfoglalva. Falakat építenek a külvilág felé és egymás közé. Tény, rendkívül sikeresen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
LXVI. évfolyam, 16. szám, 2022. április 22.
Élet és Irodalom 2024