A bábu megszólal

Anna Margit (1913–1991) életmű-kiállítása

GALÉRIA - LXVIII. évfolyam, 18. szám, 2024. május 3.

Ami vitathatatlan, az Anna Margit életművének, festészetének jelentősége. Körner Éva 1983-ban, Anna Margit a Magyar Nemzeti Galériában rendezett kiállítása kapcsán írott szövegében egyértelműen fogalmazza meg álláspontját: „Feszült és okoskodó, intellektuális, bíráló vagy esztetizáló művészetünk, e jellegzetesen férfiművészet uralma közepette megtermett egy csoda, amely primer voltában valóban anakronisztikus és mégis a legidőszerűbb, és amely a magyar festészet egyik csúcspontját alkotja” (Körner Éva: Avantgárd – izmusokkal és izmusok nélkül, MTA Művészettörténeti Kutatóintézet, Budapest. Szerkesztette Aknai Katalin és Hornyik Sándor, lektorálta Tímár Árpád. 8486. old.). 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
Élet és Irodalom 2024