Immanuel Kant 300

FEUILLETON - LXVIII. évfolyam, 16. szám, 2024. április 19.

Háromszáz éve született Immanuel Kant, az újkor talán legjelentősebb filozófusa. Hatalmas és jól megkomponált életművet hagyott hátra. Mára az újkori filozófiatörténet egyik legtöbbet elemzett szerzője: óriási szakirodalom foglalkozik vele, kedvenc témája az egyetemi kurzusoknak, a szakdolgozati és doktori értekezéseknek. A háromszáz éves születésnaphoz közeledve (az elmúlt hetekben és hónapokban) sokan próbálkoztak azzal, hogy a centrális gondolatait a saját életszituációnkra vonatkoztassák, így válaszolva arra a kérdésre, hogy miben is áll Kant aktualitása.
 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
Élet és Irodalom 2024