Jennifer

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.

Magam szúrtam ki Jennifert a Kertész utcában, aki sörrel locsolta az autogramos srácot, és megvetette a világot. Később azt nyilatkozta, rossz napja volt, de csak annyit tudok hozzáfűzni: torkáig ért a düh, mialatt a kócos hajától a combközépig érő ruháján át a kitaposott bakancsáig bevonta az amerikai szépség, meg a sima szépség és a tehetség bája. Ideszámíthatjuk, hogy nem kellett a forintot számolnia, ideszámíthatjuk, hogy Oscar-díjas volt, meg a többit.
Nem merült beszélgetésbe, felszínesen kommunikált. Gyönyörű volt, huszonhét éves. Néha rábízta magát a csapatára, néha átvette a vezető szerepet, például férfihangon mesélt viccet: sugárzást bocsátott ki, amiről tudja az ember, hogy nem apad el. Amikor leüvöltötte az autogramos srácot, nem az jutott eszembe, hogy hagyjuk az egészet, hanem az, hogy teszek egy próbát.
− Szorongsz, Jennifer? − kérdeztem tőle, amikor vécére oldalaztam a szűk helyen.
De erre még semmit sem felelt. Később egyszerre hagytuk el a pincét, ami jelezte az utolsó pillanatot.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.
LXVII. évfolyam, 14. szám, 2023. április 6.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
Élet és Irodalom 2024