Kastélyban, romok között

KÖNYVKRITIKA - LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.

Uwe Neumahr: Az írók kastélya. Fordította Kurdi Imre. Corvina Kiadó, Budapest, 2024, 336 oldal, 4990 Ft

A szerző a nagyjából azt az utat választotta, amelyet az ÉS hasábjain már többször méltatott Florian Illies bestseller-szerző tett népszerűvé: hozz össze jó sok (egymással először semmilyen kapcsolatban nem álló, de utóbb összekapcsolódó) hírességet, és írjál róluk izgalmas, rövid történeteket. (Azért számomra Illies ügyesebbnek, frappánsabbnak, elegánsabbnak tűnik az általa kitalált műfajban.) Esetünkben 16–18 vagy már híres vagy még kevéssé ismert férfi és nő akarta saját maga látni és hallani a náci vezérek nemzetközi perét.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
Élet és Irodalom 2024