Elmondom neked

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.

– Hol voltam? – makacskodott. – Hol a jóistenben lehettem éppen akkor?

Ebédidő volt, ez már a harmadik alkalom, hazavonszoltál, addig mondogattad, hogy most akarod, hogy ezzel a dumával hazáig vonszoltál. A megszokott kis bűzbarlangomból jöttünk el éppen ebéd helyett. Szellőztetem magam, mondogattam, csak azért kísérgetlek. Meg hogy benned is utálom, amikor hozod a hajadban meg a kabátodban a bagószagot. Ezzel árultam el magam. Azzal, hogy benned is utálom. A bagószagot, a lötyögős farmergatyát. Magamat.

– A férjemmel voltam éppen, amikor odakívántalak. Mondtam is neked a harmadik alkalommal, amikor már nem volt húszperces villamosod se. Időben jöttél, tudtad, hogy csak ezt akarom.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVII. évfolyam, 30. szám, 2023. július 28.
Élet és Irodalom 2024