HISZTI?

PÁRATLAN OLDAL - LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.

Varga Judit, a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt lemondani kényszerült volt igazságügyi miniszter a napokban különös poszttal jelent meg a közösségi médián. Ebben azt sejteti, hogy volt férje, a politikai színtérre lépő Magyar Péter családi veszekedések során bántalmazta őt. Az érintett tagadja a vádat. Varga veszélyes fegyverhez nyúlt ezzel, hiszen az asszonyverést nyíltan még azok sem merik helyeselni, akiknek amúgy néha „eljár a kezük”.

Varga hivatali ideje alatt nem volt érzékeny a családi bántalmazás ügyében. Már 2019-es miniszteri meghallgatásán „politikai hiszti”-nek nevezte az isztambuli egyezményt, amelyhez hazánk annak idején csatlakozott, csak a ratifikálását késleltette. Szerinte erre semmi szükség, nálunk megvannak a megfelelő törvények, és a kormány is keményen fellép a családon belüli erőszak ellen. Később kijelentette, hogy az egyezmény szövege „túlmisztifikált”, aki pedig annak ratifikálását követeli, az saját politikai tőkéjét kovácsolja csak, hiszen hazánkban a mindenre garanciát jelentő keresztény értékrend és a józan ész uralkodik.

A volt miniszter egyetlen alkalmat sem hagyott ki az úgynevezett genderisták gúnyolására. Németország szerinte már elesett, de mi, közép-európaiak még talpon vagyunk. Bár „a gendervonaton nincsen fék” mi Magyarországon még ellenállunk a kereszténység nevében.

Varga lemondása óta most lépett a nyilvánosság elé először, mégpedig egy olyan sejtetéssel, mely szerint ő maga is családi bántalmazás áldozata volt. Éppen akkor történt ez vele állítólag, amikor miniszterként nem tartotta indokoltnak az áldozatok védelmét. Ez az állítás politikai szempontból megsemmisítő fegyver lehet a volt férje ellen, de ha hamisnak bizonyul, a használója ellen fordítható.

Milyen tárca tulajdonosa is volt a miniszter asszony? Igazság(ügy)? Ehhez kéne tartania magát az ügy minden szereplőjének.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
Élet és Irodalom 2024