Józsefvárosról

Dercsényi Dávidnak

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.

Előbb láttam halotti bizonyítványt, mint szerettem meg Józsefvárost. A szélén tartózkodnom nem volt bonyolult, a nagymamám az Uránia mozival szemben árult virágot. Mai napig látszik az eltűnt bódéja helye, mai napig látszik a nagymamám. Nyomot hagyott a Földön, ugyan sajnálatos módon ezen, a lehetséges világok legrosszabbikán. Gyerekkoromban ültem a nagymamám bódéjában, állandó hátranézésben, mikor jár le az ott töltött idő. A túloldalon az óra egy lassan múló időt mutatott. Az idő múlása az órán kívül abban volt mérhető, mikor jelenik meg az idősebb nagybátyám a játékteremből, kérni újabb ötszáz forintot a nagymamámtól. Részben ebből sejthettem: nem játék az idő. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LIX. évfolyam, 40. szám, 2015. október 2.
Élet és Irodalom 2024