Multitask

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.

Megjön a férjem. Puszit adok neki, azalatt nem eszem a vacsorámat, nem olvasom a feliratot, és nem látom, mi történik. Mesél a napjáról. Nem hallom, mit mond, kiveszem a fülest az egyik fülemből. A munkahelyen felmondott az egyik kollégája. A sorozatban bemutatja a nő az új barátját a családjának. Hogyhogy?, kérdezem, mialatt olvasom a feliratot, de nem eszem a vacsorát, és nem nézem a képet. Az új barát és a nő apja hátramennek az állatokhoz, és levágnak egy csirkét. Miközben ezt látom, beteszek a számba egy falatot a vacsorámból. Szerencsére nem beszélnek, az új barát nem tud norvégul, az apa nem tud angolul. Mérgező munkahelyi atmoszféra, ezt írta a körlevélben, amit mindenkinek kiküldött. Komolyan?, kérdezem, és a férjemre nézek, a villa megáll a kezemben. Csak a férjemet nézem, a sorozatot és a vacsorát nem nézem.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
Élet és Irodalom 2024