Finom szövésű selymes tapintású édes

PRÓZA - LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.

Kukoricajancsi tanyájára egyik reggel goromba emberek érkeztek, furkókkal. Az egyiknél balta volt.
Elvisszük a birkáidat, te jancsi. – A baltás szája sarkában, mint fenyegető, sápadt mutatóujj, vészjóslóan billegett egy jókora füstszűrős fecskecsikk.
Nanemá. Oszt mér?
Mer csak. Nincsenek rajta billogok.
Miféle billogok?, kérdezte kerekre nyílt szemekkel kukoricajancsi.
Amin Odulaki képe van.
Minek lenne rajtuk?
Hogy mindenki lássa, ezek Odulaki birkái.
De hát nem is az övéi. Ezek az én birkáim.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 8. szám, 2024. február 23.
LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
Élet és Irodalom 2024