Mindig szabálytalan volt a pályám

Beszélgetés Gazdag Gyula filmrendezővel

INTERJÚ - LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.

Gazdag Gyula filmrendező tavaly év végén vette át „iskolateremtő pedagógiai tevékenységéért” a Moholy-Nagy-díjat. Bár a világ számos országában tanított, nemzetközi díjai, elismerései egyúttal a filmes, színházi szakembernek is szóltak, legendásak korszakos dokumentum- és játékfilmjei. Pályáját a Balázs Béla Stúdióban kezdte a hatvanas évek végén, nemzedéke egyik legkiválóbb alkotójaként, akinek művei hosszú évekig dobozokban sínylődtek, várva a cenzori szigor enyhülését. „A tanítás egyre érdekesebb lett, úgy gondoltam, eredményesebben tudok szubverzív lenni...”

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
Élet és Irodalom 2024