BORVÁSÁR SZENTMISÉVEL

PÁRATLAN OLDAL - LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.

Igencsak közel áll a kormány szívéhez a magyar borok észak-amerikai reklámozása. Talán ennek az is oka lehet, hogy számos egykori és mostani kormánypolitikus maga is borbirtok tulajdonosa.

A borreklám persze méregdrága az Újvilágban. Miért is ne lehetne kisegíteni a milliárdos magyar borbárókat amerikai ingyenreklámmal? Szentmisével is lehet reklámozni a magyar bort.

2024. január 21-én a New Jersey államban, Passaic városában levő Szent István római katolikus magyar templom Borszentelési Szentmisét hirdetett. Azt írják, hogy a szenteléssel egybekötve a Citadella Imports borkóstolót tart. „Természetesen borvásár is lesz.”

A Citadella Imports vezetője Alexandra Damanis. Az ifjú hölgy egri illetőségű, és Fuscsics volt a családneve, mielőtt férjhez nem ment egy amerikai úriemberhez. A passaici katolikus egyházfi pedig nem más, mint a Budapestről kiküldött Laci Atya (Balogh László), aki nem csupán lelki támaszt nyújt híveinek, de magyar diplomatákkal Trianon-ünnepséget szervezett, és Varga Judit még igazságügy-miniszterként szónokolt egyik szentmiséjén 2022-ben.

Remélem, hogy a katolikus misével egybekötött borvásár csak az első lépés, hiszen az amerikai magyar reformátusoknak van olyan templomuk is, ahol magyar szalámit lehet kapni.

Várom a meghívót a Szalámiszentelési Szentmisére!

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024