K. I., aki voltam

Kormos István 100.

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 50. szám, 2023. december 15.

(K. I. aki voltam. Kormos István 100. A kiállítás megtekinthető 2024. szept. 1-ig a PIM-ben.)

A kiállítás nem ismeri sem a nosztalgiát, sem a radikális társadalomkritikát, s ez valóban a kurátor személyes érdeme. A kiegyensúlyozottság eredménye az egykoriak és műveik pontos felidézése. Ha a PIM a továbbiakban is fenntartja a kiállítások ezen percepcióját, azzal az egykoriak és a jelenkor nézői egyformán jól járnak. Mindenesetre ezt a módszert, szemléletet jó lenne továbbra is megőriznie, s a megfelelő alkalmak idején, a kontextusoknak megfelelően újra felidéznie. Akármint is: a PIM komoly korszak előtt áll, amely minden múzeumlátogató számára kihívás.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 11. szám, 2024. március 14.
Élet és Irodalom 2024