A tizenharmadik napon

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.

Ürülék- és fertőtlenítőszag. Vidéki elfekvő, átalakított kastélyépület, sötétpiros szegfűmezők. Mindebből semmit nem észlel. A közelgő halál kihegyezte az orrát, megnyújtotta az állát, végtagjairól leradírozta a húst. Elvékonyodott bőre úgy feszül a testére, mintha megsárgult zsírpapírba csomagolták volna a csontjait. Gyerekkorában intézetben nőtt fel, több száz kilométerre az anyjától és a testvéreitől. Az élete kere­tes ­szerkezetű, tizennégy elszigetelt évvel indult, és öt évtizednyi bódult szenvedés után, tizennégy elszigetelt nappal zárul.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 18. szám, 2023. május 5.
LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.
LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
Élet és Irodalom 2024