Anyám folyton csavarog

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.

Az asztalunk kettőnknek túl nagy, de ez a legeldugottabb. Mi újság a gyerekekkel. Nyilván így kezdi az ember, ha olyannal fut össze, aki kezdetben anyatárs volt, később barátnő, végül elfelejtett barátnő lett. Nagylány már, kirepült, Berlinben dolgozik, meséli. Az enyém másodéves Pécsen. Sóhajt, kortyolunk, itt a csapolt még mindig jó. Sokáig hallgatunk, ahogy kezdetben az iskolakapu előtt. Te jó ég, de sokat kellett várni rájuk. Megemeli a korsóját, a kopott söralátét is megemelkedik. Megpöcköli, leesik a vázácska elé. Emlékszel, mikor először jöttünk ide? Micsoda fészkelődés támadt a férfiklubban, nevet.

A munkámról kérdez. Csalódottnak tűnik, hogy új helyen dolgozom.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023