A gyilkos csend

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.

► Alex Schulman: Az állomás. For­dította Papolczy Péter. Athe­naeum Kiadó, Budapest, 2023, 256 oldal, 4499 Ft

Schulman a skandináv krimi hagyományaira és eszköztárára építve beszél a saját magunk teremtette kilátástalanságokról, azokról a csapdákról, amelyekbe a véletlenek segítségével lépünk bele, de amelyeket már régen előkészített nekünk a sors vagy a rossz döntéseink. A feloldozáshoz, vagy csak az egyszerű nyugalomhoz a tisztánlátás visszaszerzésével juthatunk el: amikor végre valóban megpillantjuk önmagunkat. Torzítások és elfojtások nélkül.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVII. évfolyam, 25. szám, 2023. június 23.
Élet és Irodalom 2023